Filemons Cream

Könnyű tonhalas pasta



Imádom az olaszos tésztákat, de meglehetősen unom a megszokott lasagne-t, milánóit és bolognait. Ezért gyakran kísérletezgetek új receptekkel ez a fronton. Ez az egyik kedvencem... Nagyon gyorsan és nagyon könnyen össze lehet dobni. 10-15 percnél garantáltan nem több, ha jól időzítünk!

Hozzávalók 2 főre:

200 g tészta

1 közepes fej hagyma
2 ger. fokhagyma
20 dkg koktélparadicsom
1/2 saláta cukkíni
2 tonhalkonzerv
1 citrom

(továbbá zöldségek ízlés szerint: sárgarépa, padlizsán, paprika, olívabogyó)

A tésztát megfőzöm. Közben a hagymát és fokhagymát vékonyra szeletelem, olíva olajon megpirítom. A paradicsomokat félbevágom, a zöldségeket vékony csíkokra aprítom, hozzádobom. Sóval, borssal ízesítem, friss oregánóval fűszerezem. Hozzáadom a lecsöpögtetett konzervet, majd a tésztát és annak főzőlevéből pár evőkanálnyit. Összepirítom, a végén citromlével locsolom meg. Megszórhatjuk még reszel parmezánnal és apróra vágott chilivel.


You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images