Ha lusták vagyunk mi magunk készíteni hozzá a pite tésztát, akkor nyugodtan lehet venni a boltban vajas tésztát.
A tészta hozzávalói:
150 g vaj
20 dkg cukor
300 g liszt
2 tojás sárgája
A túró töltelék:
500 g túró, amelyet szűrőbe téve fél óráig hagyunk "lecsepegni"
1 tojás
2 csom. vaníliás cukor
3 púpozott evőkanál cukor, egy lime reszelt héja
A lisztet a hideg (!) vajjal morzsásra dörzsöljük, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk egy gombóccá. 1-2 órára a hűtőbe tesszük, majd vékonyra nyújtjuk és a kivajazott, kilisztezett formába hajtogatjuk, hogy a szélei kicsit túllógjanak az oldalán.
A lecsöpögtetett túrót összedolgozzuk a tojással, cukorral, és a lime héjával, majd a tésztára simítjuk.
A félbevágott, kimagozott szilvákat szépen sorban rápakoljuk, majd meghintjük fahéjjal és barna cukorral. A tészta lelógó széleit pedig levagdossuk.
180 fokos előmelegített sütőben kb. 35-40 perc alatt sül meg. Akkor jó, ha a tetején szépen karamellizálódott a cukor.
0 vélemény