Filemons Cream

Tatár beefsteak


Az igazi tatárbeefsteak marhabélszínből készül és 5-7 napig pácoljuk. Ez a húsféle sajnos elég drága, ezért előfordult már velem is, hogy másféle, sovány marhahúst használtam (pl. hátszín, fehérpecsenye). A bélszínt megmossuk, majd ujjnyi vastag szeletekre. vágjuk. Pácot készítünk olajból, borsból, durvára vágott fokhagymából és hagymából, mustárból, worchester szószból. Fontos, hogy a páclé a húst teljesen ellepje. Lefedjük és hűtőbe tesszük. Naponta megforgatjuk a hússzeleteket.
5-7 nap után leöntjük a páclevet, lecsepegtetjük a húst és kétszer-háromszor ledaráljuk.  Ha nincs húsdarálónk, akkor egy éles késsel addig aprítjuk, amíg darálthús állaga nem lesz. A hagymát, fokhagymát és petrezselyemzöldet vágjunk finomra. 20 dkg húshoz adjunk egy tojássárgáját. Sózzuk és borsozzuk, tovább ízesítsük némi pirospaprikával, ketchuppal, mustárral, worchester szósszal és a finomra vágott hagymákal és petrezselyemmel. Ha szeretjük a kicsit pikánsabb ízeket, keverhetünk bele darált erőspaprikát is. Állandó kóstolgatás mellett keverjük össze a hozzávalókat. Hűtsük be. Tálaláskor kínáljunk mellé pirítóst, vajat és friss zöldségeket (pl. uborka, paradicsom, felkarikázott lilahagyma).

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images