Filemons Cream

Waldorf saláta


Ez a saláta egy igazi klasszikus és rendkívül könnyen elkészíthető. Ráadásul nincs benne semmi különleges hozzávaló, ami beszerezhetetlen lenne.
Vegyünk 30 dkg zellert. Lehetőleg szárzellert (angol zeller, halványító zeller), de ha nem tudjuk beszerezni, használhatunk zellergumót is. Szükséges még 30 dkg alma, 5 dkg dió,2-3 evőkanál házi majonéz, 1 dl tejszín, citromlé, só és bors.
Az almát és a zellert vágjuk max. 1x1 cm-es kockákra, majd egyből locsoljuk meg pár csepp citromlével, hogy ne barnuljon meg. Adjuk hozzá a durvára darált diót. A tejszínt verjük fel és keverjük el a majonézzel, sózzuk és borsozzuk. Forgassuk össze az öntetet a salátával és hűtőben két órán át hagyjuk érni és csak ezután fogyasszuk. Tálaláskor megszórhatjuk durvára vágott dióval és frissen őrölt fehérborssal.

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images