Filemons Cream

Grillezett halfilé kapri-mártással


Maximum negyed óra alatt elkészíthető, könnyű étel. Vacsorának ideális!
A halnál arra figyeljünk, hogy tömör húsú jó minőségű  legyen. Felejtsétek el a pangasiust! A mélyhűtött halat minden esetben olvasszuk ki előbb és sózzuk be.

Hozzávalók (2-3 főre):

5 dkg vaj
3 dl tej
4 dk (1 púpozott evőkanál)  liszt
só, bors
egy kis üveg (netto 5 dkg) kapribogyó
halfilé

A besózott halat forgassuk lisztbe, majd forró grillen vagy serpenyőben süssük meg. Pár csepp fehérbort és citromlevet adhatunk hozzá. Tartsuk melegen.
Besamel-mártást készítünk: Melegítsük fel a tejet. A vajat olvasszuk meg, adjuk hozzá a lisztet és "felhabzásig" pirítjuk. Lassan hozzáöntjük a forró tejet és habverővel folyamatosan keverve  1-2 percig forraljuk. Ha csomós lenne, szűrjük át, bár a forró tej épp ezt segít elkerülni. A kapribogyót leszűrjük és apróra vágjuk, de a levét megtartjuk. Mind a levét, mind a kaprit hozzáadjuk a besamelhez, sózzuk, borsozzuk és pár perc alatt készre főzzük.
A halakat tegyük tányérokra, öntsünk rájuk a mártásból és rízzsel körítve tálaljuk.

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images