Filemons Cream

Zöldborsós curry

Ez az étel a TOP 10 -es listámon szerepel :)

Sokan azt gondolják, hogy a távol keleti és főképp az indiai ételek elkészítése bonyolult, így nem is "vesződnek" a kipróbálásukkal. Pedig semmivel sem tart tovább, mint például a paprikás csirke, vagy zellerkrém leves megfőzése. Az igaz, hogy szokatlan alapanyagokat használ, amiket nem lehet bárhol beszerezni, de manapság már a nagyobb hiper- és szupermarketekben ezek beszerezhetőek. Vagy az én tuti forrásom: az Ázsia, ami praktikusan a Fővámtéri vásárcsarnok mellett van. A fűszereket pedig ha egyszer beszereztük, akkor azok jó darabig kitartanak. 
Ennél a receptnél használhatunk friss, mirelit, de konzerv zöldborsót (az utóbbinál öblítsük le a borsót).  Ha konzervvel dolgozunk garantálom, hogy 10 percnél nem tart tovább elkészíteni!

Hozzávalók (2-3 főre):

olaj
2 db nagyon finomra vágott lilahagyma
0,7 kg apróra vágott paradicsom, vagy 0,5 l passzírozott paradicsom
40 dkg zöldborsó
1 teáskanál garam maszala
só, bors

A maszalához:

3 friss piros csilipaprika
2 cm hosszú hámozott gyömbérgyökér
4 gerezd tisztított fokhagyma
1 kávéskanál római kömény
1 kk őrölt koriander
1 kk kurkuma
olaj

Reszeljük le a csilit, a gyömbért és a fokhagymát. Szórjuk hozzá a fűszereket és kevés olajjal keverjünk belőle csomómentes pépet.
Forrósítsunk fel olajat és pirítsuk benne a maszalát fél percig - vigyázzunk, meg ne égjen, mert keserű lesz. Adjuk hozzá a hagymát és pároljuk puhára. Dobjuk hozzá a paradicsomot, rotyogtassuk addig, amíg sűrű mártást nem kapunk. Adjuk hozzá a borsót, sózzuk, és főzzük addig, amíg a borsó meg nem puhul. Ha túl száraz akkor kevés vizet adhatunk hozzá.
Tálalás előtt hintsük meg garam maszalával és apróra vágott hagymával. Csepegtethetünk rá némi citromlevet is...

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images