Filemons Cream

Fűszeres garnéla mangóval (dzshinga thokku)


A legjobb, ha tigrisgarnélát használunk, de megteszi bármilyen nagyobb méretű garnéla is amihez hozzájutunk. Én a tisztított- fagyasztottat preferálom, egyrészt mert nálunk nehéz hozzájutni szép friss garnélához, másrészt ebben az esetben már tisztítva vannak, nem kell pepecselni a páncél és a többi rész eltávolításával. (Ha ragaszkodunk a friss garnélához, akkor azt a következőképp tisztítsuk meg: fejtsük kis őket a páncéljukból, vágjuk le a fejüket, majd egy kés hegyével távolítsuk el a hátukon végigfutó, vékony fekete bélhúrt.)

Hozzávalók (4 főre):
50 dkg nagy garnéla
20 dkg vékony szeletekre vágott lilahagyma
olaj
1 evőkanál őrölt koriander
1 evőkanál őrölt piros csilipaprika
20 dkg felszeletelt paradicsom
2 közepes nagyságú. hámozott, vékony csíkokra vágott mangó
Kevés olajban pirísuk meg a hagymát. Dobjuk bele az őrölt koriandert és a csilit és 2-3 percig főzzük. Tegyük bele a paradicsomot, főzzük kb 5 percig. Szórjuk bele a mangót, és főzzük puhára. Adjuk hozzá a garnélát és pár perc alatt folyamatosan kevergetve addig pároljuk, amíg megfelelőnek nem találjuk. (Én kb. 10 percig pároltam.)
Rízzsel tálaljuk.

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images