Filemons Cream

Kakukkfüves zöldsaláta


Harsogó zöld színű, magas víztartalmú zöldségekből készült saláta. Kiváló előételnek, de ehetjük önmagában is. Ha a csilit kimagozzuk, egyáltalán nem lesz csípős. Tavaszi szezonban tehetünk hozzá még metélőhagymát és medvehagymát. A kakukkfű jótékony hatású, elősegíti a zsírok lebontását, ám óvatosan alkalmazzuk, mert igen erős aromájú.
Hozzávalók:
1/2 póréhagyma
1 db zöld kaliforniai paprika
2 db friss zöld csilipaprika kimagozva, apróra vágva
1/2 avokádó
1/4 salátacukkíni
1/2 kígyóuborka
Dresszinghez:
só, bors, cukor
kakukkfű
balzsamecet, olívaolaj
A zöldségeket megmossuk, a cukkínit és az uborkát meghámozzuk, az avokádó belsejét kikaparjuk a héjából, a paprika magházát kivesszük. A pórét felkarikázzuk, az avokádót apróra vágjuk, a többi zöldséget pedig vékony csíkokra. Egy tálba tesszük az összes zöldséget.
Egy csipet sót, fehérborsot és kakukkfüvet egy kis tálkába szórunk. Egy evőkanálnyi balzsamecethez én egy csapott teáskanálnyi cukrot szoktam tenni és szintén egy teáskanálnyi olívaolajat. Ízlés szerinti mennyiségű öntetet készíthetünk, én két evőkanálnyi ecetet használtam. Összekeverjük az öntetet, hogy a só és a cukor feloldódjon, majd ráöntjük a zöldségekre, alaposan összekeverjük, majd tálaljuk.

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images