Filemons Cream

Fűszeres kukorica (makai tamatar nu sak)


Indiai recept. Eme ország egyes részein a kukorica az étrend egyik pillére. Ehhez a recepthez tökéletesen megfelel a mélyhűtött kukorica, de a nyári szenzonban természetesen használhatunk frisset is. Ha nem szeretjük a túl csípős ételeket akkor a csilit érdemes hosszában félbevágni és kimagozni.
Egyes receptek, mint ez is száraz fűszereket, illetve maszalákat írnak elő. Ezt tanácsos néhány másodpercig óvatosan kevergetve elősütni olajban, hogy ne legyen "poros" íze. Sőt, a folyékony és pépes maszaláknak is jót tesz néhány perces előzetes pirítás.
 
Hozzávalók (4 főre):
olaj
3 db felaprított friss zöld csilipaprika (ha kimagozzuk kevésbé lesz csípős)
4 szem paradicsom apróra vágva
40 dkg csemegkukorica
1 fej lilahagyma apróra vágva
Fűszerek:
1/2 teáskanál őrölt római kömény
1/2 tk őrölt koriander
1/2 tk kurkuma
1/2 tk őrölt csilipaprika (csak ha kedveljük a csípőset)
esetleg friss korianderlevél és lime a tálaláshoz
Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, adjuk hozzá a fűszereket, keverjük 1-2 másodpercig majd dobjuk rá a hagymát és a paradicsomot. ízlés szerint sózzuk.
Főzzük addig, amíg sűrű paradicsommártást nem kapunk. Adjuk hozzá a kukoricát, löttyintsünk bele egy kis vizet (max. 1 dl), és lefedve kis lángon főzzük puhára.
Tálalás előtt megszórhatjuk frissen vágott korianderrel és egy pár csepp lime-lével.

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images