Filemons Cream

Tengeri herkentyűk fehérborban párolva


Roppant egyszerűen és gyorsan elkészülő finomság.

Hozzávalók 2 főre:

25-30 dkg "tengeri herkenytű" (én gyorsfagyasztott keveréket szoktam venni)
2 gerezd fokhagyma apróra vágva
fél fej vöröshagyma rendkívül finomra vágva
2-3 dl fehérbor
1 teáskanálnyi dijoni mustár
1 evőkanál friss petrezselyemzöld felaprítva

Fűszerek, ízesítők: só, fehérbors, bazsalikom, kapor, rozmaring, curry-por, citromlé vagy használhatunk halak fűszerkeveréket is.

A hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a mirelit keveréket, ráöntjük a fehérbort, sózzuk, borsozzuk. Pár percig erős tűzön forraljuk, majd vegyük lejebb a hőfokot. Ízesítsük a mustárral és pár csepp citromlével, szórjuk rá a petrezselyemzöldet és a fokhagymát , továbbá fűszerezzük ízlés szerint. Én kb fél-fél csipetet szoktam használni mindegyik fűszerből. Szükség esetén kevés vizet lehet hozzá önteni, ha túl hamar elpárologna a leve. Nagyjából 10-15 percnél tovább nem szükséges főzni. Ne fedjük le főzés közben. Rízzsel körítve tálalhatjuk.

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images