Fűszeres, fasírtszerű húsgombócok. Akár olajban sütjük ki, akár grillezzük, mennyi falatkákat ehetünk a végén.
Hozzávalók 4 személyre:
2 fej vöröshagyma
50 dkg darált sertéshús (lehet marhahús is)
2 tojás
4 evőkanál étkezési keményítő
2 ek szójaszósz
2 ek hoisinszósz (késztermék, ha nincs akkor helyettesíthetjük szójaszósszal is)
2 gerezd fokhagyma felaprítva
1 kávéskanál ötfűszerpor
1 kk reszelt gyömbérgyökér (vagy gyömbérpor)
só, bors
1 csipet csilipor
1 csipet cukor
olaj a kisütéshez
Pucoljuk meg a hagymát, a fokhagymát és a gyömbérgyökeret, majd aprítsuk őket finomra, illetve a gyömbért reszeljük le. Készítsünk masszát az összes hozzávalóból. Egyszerűen csak mindent öntsünk egy tálba, majd kézzel jó alaposan gyurmázzuk össze. Forrósítsunk bőséges mennyiségű olajat, majd a masszából formázzunk gombóckákat és süssük kb 7-8 perc alatt aranybarnára. Ügyeljünk arra, hogy az olaj elég forró legyen, mert ha nem az, akkor a gombócok megszívják magukat. Főtt rízzsel, párolt távolkeleti zöldségekkel tálaljuk.
50 dkg darált sertéshús (lehet marhahús is)
2 tojás
4 evőkanál étkezési keményítő
2 ek szójaszósz
2 ek hoisinszósz (késztermék, ha nincs akkor helyettesíthetjük szójaszósszal is)
2 gerezd fokhagyma felaprítva
1 kávéskanál ötfűszerpor
1 kk reszelt gyömbérgyökér (vagy gyömbérpor)
só, bors
1 csipet csilipor
1 csipet cukor
olaj a kisütéshez
Pucoljuk meg a hagymát, a fokhagymát és a gyömbérgyökeret, majd aprítsuk őket finomra, illetve a gyömbért reszeljük le. Készítsünk masszát az összes hozzávalóból. Egyszerűen csak mindent öntsünk egy tálba, majd kézzel jó alaposan gyurmázzuk össze. Forrósítsunk bőséges mennyiségű olajat, majd a masszából formázzunk gombóckákat és süssük kb 7-8 perc alatt aranybarnára. Ügyeljünk arra, hogy az olaj elég forró legyen, mert ha nem az, akkor a gombócok megszívják magukat. Főtt rízzsel, párolt távolkeleti zöldségekkel tálaljuk.
0 vélemény