ázsia
Koli-kaja
távolkeleti
Édes-savanyú csirke
![]() |
Édes- savanyú csirke |
Rajongok a távol-keleti ételekért, legyen az akár kínai, japán, thaiföldi, vagy indiai. Az édes-savanyú csirke egy tradicionálisan kínai étel ... nem állítom, hogy ez a recept is hagyományos, ellenben nagyon finom!
Hozzávalók (4 főre):
60 dkg csirkemellfilé
1 csapott evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál Heinz szójaszósz
2 evőkanál száraz fehébor
2-3 szál újhagyma
egy kisebb sárgarépa
1/2 - 1/2 zöld és piros színű húsos paprika ( kaliforniai paprika)
egy darabolt ananászkonzerv fele
2 evőkanál olaj
1 adag édes-savanyú mártás
1 kávéskanál ötfűszerkeverék
Édes-savanyú mártás (1 adag):
3 ek cukor
4 ek ketchup
2 és fél evőkanál ecet (10%)
8 evőkanál húsleves (lehet kockából vagy vegetából is)
2 és fél csapott evőkanál étkezési keményítő
6 evőkanál víz
1 evőkanál szójaszósz (a Kikkoman világos szójaszósza a kedvencem)
Bepácolom a húst: a keményítőt, a szójaszószt és a bort csomómentesre keverem, majd beleforgatom a kockára vágott húst. Félreteszem, amíg elkészítem a mártást.
Bepácolom a húst: a keményítőt, a szójaszószt és a bort csomómentesre keverem, majd beleforgatom a kockára vágott húst. Félreteszem, amíg elkészítem a mártást.
Az édes-savanyú mártás:
A cukrot, a ketchupot, az ecetet és a levest összekeverem, majd felforralom.
A keményítőt csomómentesre keverem pár evőkanál vízzel és a mártáshoz adom. Felforralom és só helyett kevés szójaszósszal ízesítem.
Zöldségeket és a lecsöpögtetett ananászt vékonyra szeletelem.
Egy wokot, vagy nagyobb serpenyőt felforrósítok és kikenem olajjal
Beledobom a húst és addig pirítom magas hőmérsékleten, amíg minden oldala fehér kérget kap. Ezután hozzáadom a zöldségeket és az ötfűszer keveréket. Folyamatos kevergetés mellet 1 percig pirítom.
Hozzáöntöm az édes-savanyú mártást, és 5 percig forralom.
Ne főzzük túl általában 5-10 perc sütés csirke esetében bőven elég! Rizzsel vagy rizstésztával tálalom.
0 vélemény