Filemons Cream

Vaníliás forralt bor

A mai hideg napon (illetve már a tegnapin) megkívántam a forralt bort, amely örök kedvenc didergős időben. Egyesek (khm...) szerint túlbonyolítom, de szerintem akkor is vaníliásan, aszalt gyümölcsökkel és mandulával a legfinomabb! Jó minőségű bort használjunk, mert ha rossz az alap, az elrontja az egészet...

Hozzávalók:

- 7 dl vörösbor
- 3.5 dl víz
- cukor ízlés szerint
- 2 rúd fahéj
- kb. 15  szem szegfűszeg
- 1 vaníliarúd vagy 3 csomag vaníliás cukor
- 1 szerecsendió virág
- fél citrom és fél narancs héja
- fél marék vegyes aszaltgyümölcs kocka (lehet kandírozott is...nyami!)
- fél marék mandula, mogyoró (nem sózott)

A vizet felforraljuk és egyfajta "infúziót" készítünk a fűszerekből: beledobjuk a fahéjat, szegfűszeget, szerecsendió virágot, vaníliát, citrom és narancshéjat, majd összeforraljuk és lefedve 10-15 percig állni hagyjuk. A bort felmelegítjük (nem forraljuk fel, csak felmelegítjük), hozzáadjuk a cukrot és a gyümölcsöket, magvakat, majd az "infúziót". Pár percig még melegen tartjuk és ihatjuk is. 

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images