Filemons Cream

Görögös csirke-padlizsán grill nyársak



Amilyen egyszerű, olyan finom ez a grillezett fogás. 10 perc alatt elkészül, így a hétvégén pihenésre szánt időből sem vesz el sokat. Friss fűszerekkel a legfinomabb, ezek most bőven teremnek és bárhol beszerezhetőek. A friss menta és oregánó, valamint a padlizsán és az olajbogyó adják a fogás a görögös, mediterrán jellegét.

Hozzávalók 3-4 főre:

1/2 kg csirkemell
2 kisebb padlizsán
kb. 20 szem nagy zöld olívabogyó
só, bors
1 púpozott evőkanál apróra vágott friss menta
1 nagy csipet apróra vágott friss oregánó
2 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj

A csirkét és a padlizsánt egyforma nagyságú kockákra vágom. Ízlés szerint sózom és borsozom.
A fűszereket, olajat és ecetet összekeverem, majd beleforgatom a padlizsánt és a csirkét. Kb. 1-2 percig hagyom pácolódni, majd "felnyársalom" a darabkákat.
Magas hőfokon kb. 5 percig sütöm, miközben gyakran megforgatom.
Köretnem kiválóan illik hozzá egy könnyű saláta uborkából, paradicsomból, lestyánból és olívabogyóból. Az öntet pedig ugyan úgy készülhet mint a pác a húshoz.

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images