Filemons Cream

Brownie


Brownie

Az elmúlt héten ez a brownie vált a kedvencemmé. Tulajdonképen sokban hasonlít a dupla csokis brownie-hoz, de ez még tömörebb és még csokisabb! Friss eperrel nagyon finom... 30 perc alatt kész van előkészítéssel, sütéssel és mosogatással együtt. A gyorsaság mostanában kifejezetten fontos kritérium a konyhámban, mert mióta munkahelyet váltottam, nagy bánatomra nem nagyon marad időm sütni-főzni.

Hozzávalók egy 18 cm-es kapcsos tortafomához:

10 dkg vaj
10 dkg 70%-os étcsoki
2 evőkanál holland kakaópor
1 nagy vagy 2 kicsi tojás
5 dkg barnacukor
1 teáskanál vanília örlemény
5 dkg liszt
1/2 teáskanál sütőpor

A sütőt 175 fokra előmelegítem. A formát kivajazom és kilisztezem.
Nagyon alacsony lángon (de inkább vízgőz felett) felolvasztom a vajat, a csokit és a kakaóport. Ne forrjon fel, de még csak forró se legyen, épp csak olvadjon!
A tojást a cukorral és a vaníliával 3 perc alatt habosra keverem. Ehhez adom a vajas csokis masszát, valamint a lisztet és a sütőport. Alaposan összekeverem. 
A tésztát beletöltöm a formába és 15-20 perc alatt megsütöm. Az idő függ attól, hogy hogyan szeretjük a browniet: teljesen átsülten, vagy ha még picit krémes a belseje.

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images