Filemons Cream

Ha nem én főzök, avagy a kedvenc éttermeim és kajarendelős helyeim


Ha hiszitek, ha nem, de egy héten minimum 6 nap főzök valamit. A hetedik napon pedig előfordul, hogy a konyhába sincs kedvem kimenni. Ilyenkor elegem van, nincs ihletem, se kedvem főzni, vagy egyszerűen csak fáradt vagyok. Ismerős, nem?
De ilyenkor is kell enni, mégpedig - tudjátok mennyire szeretem finomságokkal tömni a bendőm - valami finomat, egy olyan helyen, ahol nem érhet meglepetés, mert mindig jó a minőség, tisztaság van és folyamatosan magas a színvonal.
Nem szeretem a "fancy", drága helyeket a miniatűr adagokkal, annál inkább a barátságos, hangulatos, "telezabálós" helyeket favorizálom.

Node, nem kell több komment, ezek volt a kedvenceim 2013-ban:

1, Hai Nam Pho Bistro

Jókuti (Világevő) András kedvence az én kedvencem is lett. Magunk közt párommal csak "macskalevesesnek" hívjuk (de nem, nincs benne macska). A marhahúsos pho a kedvencem, melyből a kis adag is bőven elég.  A tulaj és az eladók is "szuper cukik", borravalót pedig nem hajlandóak elfogadni. Állítólag nem divat náluk Vietnámban, és így itt Magyarországon sem fogadnak el.


2, Padthai Wok Bar

Igen, igen, megint egy távol-keleti hely... imádom, nem tehetek róla. A kókusztejes leves isteni, a rizstészta szuper. A kedvencem: rizstészta rákkal, satay szósszal. A levesek közül a kókusztejes leves rákkal és üvegtésztával. Egy adag elég, utána teljes kajakóma.

3, Finomító Kantin

A legjobb hamburger a városban. Pont. Ezen nincs mit ragozni. Próbáld ki és megérted.

4, Black Cab Burger

A második legjobb hamburger a városban. A sült krumpli kötelező, ezt emelném ki leginkább. Vastag, ropogós és házi. Oh, a cabbie burger nevű hamburger a kedvencem.

+1, SUGAR! shop

Ha süti és vasárnap este, akkor SugarShop! Nyáron fagyi, télen süti és shake. Kedvencem a Take Shake... 


Akad olyan lusta nap is, amikor kimozdulni sincs kedvem. Ilyenkor jön a kajarendelés. Újabban a Foodpanda oldalt haszálom. Sok a kedvezmény, könnyű kezelni és szűrni a kedvencek között.


1, Wasabi Wok és Shusi

Nincs szállítási díj, gyorsak és előzékenyek. Persze nem egy "Jiro minőség", de néha nagyon megkívánom a sushit és ilyenkor muszáj...

2, Vespa Pizza

Ha szereted a vékony tésztás, ropogós aljú (de nem égett) pizzát, akkor próbáld ki. Az ízkombinációk különösen választékosak és különlegesek.

3, Marxim


Pizza rendelésben az abszolút első. A rukkolás pizzás mennyi finom, a tészta vékony, a feltét jó minőségű. Érdekes, hogy egy "orosz" pizzázó pizzája a legjobb amit Budapesten ettem...

4, Azteca TexMex

Az egyik kedvenc a sajtkrémleves (fűszeres sajtkrém leves, mexikói jalapeno paprikával, sajtos tortilla tekerccsel). A  Jalapeno popper (5 db egész, zöld Jalapeno paprika, fűszeres sajttal töltve, házi recept alapján készült panírban kisütve) pedig siratósan csípős, de annyira finom... A tacokat is jó szívvel ajánlom.



You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images