Filemons Cream

Tejszínes, krémsajtos és cukkinis makaróni


Végre megint lehet szép, friss cukkiniket kapni! Ez a recept évek óta nagy kedvencem, még egy jóbarátom édesapjától lestem el. Az évek során átalakult persze a recept, de a lényeg ugyan az: friss cukkini, krémsajt és tejszín. Könnyű, tavaszi, ínycsiklandó... és maximum 15 perc alatt kész.

Hozzávalók 2 főre:

15 dkg makaróni tészta al dentére főzve
1 nagyobb saláta cukkini
2 gerezd fokhagyma
10 dkg krémsajt (Cserpes)
2 dl főzőtejszín
só, bors
friss kakukkfű

Hogy mihamarabb végezzünk célszerű jól beosztani az időnket: amíg a tészta fő, addig elkészítem a  mártást. A fokhagymát és a cukkinit vékonyan felkarikázom. Egy nagy serpenyőben (wokban) forró olíva olajon 3-4 perc alatt "ropogósra" párolom a zöldségeket. Sózom és borsozom, majd hozzáadom a krémsajtot, a tejszínt és egy hatalmas csipet friss kakukkfüvet. Felforralom, majd ráöntöm az al dentére főtt tésztát. Átforgatom és azonnal tálalom.


You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images