Filemons Cream

Thai vörös curry csirkével, mogyoróval és zöldségekkel


Még mindig thai konyha, mert számomra megunhatatlan. Korábbi posztomban már taglaltam az alapanyagokat, szóval most csak gyorsan megosztom Veletek a recept.

Hozzávalók 2 főre:

40 dkg csirkemell vagy comb filé
1 fej vöröshagyma
1/3-ad  salátacukkíni
4 kis fej gomba
1 kisebb sárgarépa
1 kis marék sózatlan földimogyoró

2 cm hosszú galanga gyökér
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál piros curry paszta
6 levél thai bazsalikom
1/2 lime leve
1 doboz (2-3 dl kókusztej)

A galangát és a fokhagymát lereszelem és egy evőkanálnyi forró olajon a curry pasztával és a bazsalikommal együtt megpirítom. Rádobom a vékony csíkokra vágott húst, amit 2-3 percig pirítok. Ekkor jöhetnek a szintén vékonyra szeletelt zöldségek és a mogyoró is. 10 percen keresztül, magas hőfokon pirítom az egészet, miközben folyamatosan kevergetem. Lekapcsolom a tűzhelyet, de a wokot rajta hagyom. A pirított húsos - zöldséges keveréket felöntöm a kókusztejjel és annyi vízzel, hogy "mártás" állaga legyen a levének. Végül ízesítem lime lével, és só helyett halszósszal. Rizzsel körítve tálaltam.

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images