csirke
fűszer
gluténmentes
mártás
távolkeleti
thai
Thai vörös curry csirkével, mogyoróval és zöldségekkel
Még mindig thai konyha, mert számomra megunhatatlan. Korábbi posztomban már taglaltam az alapanyagokat, szóval most csak gyorsan megosztom Veletek a recept.
Hozzávalók 2 főre:
40 dkg csirkemell vagy comb filé
1 fej vöröshagyma
1/3-ad salátacukkíni
4 kis fej gomba
1 kisebb sárgarépa
1 kis marék sózatlan földimogyoró
2 cm hosszú galanga gyökér
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál piros curry paszta
6 levél thai bazsalikom
1/2 lime leve
1 doboz (2-3 dl kókusztej)
A galangát és a fokhagymát lereszelem és egy evőkanálnyi forró olajon a curry pasztával és a bazsalikommal együtt megpirítom. Rádobom a vékony csíkokra vágott húst, amit 2-3 percig pirítok. Ekkor jöhetnek a szintén vékonyra szeletelt zöldségek és a mogyoró is. 10 percen keresztül, magas hőfokon pirítom az egészet, miközben folyamatosan kevergetem. Lekapcsolom a tűzhelyet, de a wokot rajta hagyom. A pirított húsos - zöldséges keveréket felöntöm a kókusztejjel és annyi vízzel, hogy "mártás" állaga legyen a levének. Végül ízesítem lime lével, és só helyett halszósszal. Rizzsel körítve tálaltam.
0 vélemény