Filemons Cream

Mézes - gyömbéres keksz

Egyszerű és gyors keksz, amellyel már az adventi időszakra készülődök. Kívül ropogós, belül puha, és finom karácsony illatú nassolnivaló. A citromos - gyömbéres cukormáz pedig tökéletesen egyensúlyozza a méz édességét.

Hozzávalók:

35 dkg liszt
egy csipet só
1 mokkáskanál sütőpor
10 dkg vaj
10 dkg cukor
15 dkg méz
1 tojás
1 púpozott teáskanál frissen reszelt gyömbér
fahéj, szegfűszeg, szerecsendió - 1-1 nagy csipet

A száraz hozzávalókat átszitálom és összekeverem. A szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a tojást és a mézet. Alaposan összedolgozom. Kanalanként adagolom a "lisztkeveréket" a masszához, majd gondosan összegyúrom. Egy tálban, lefedve, 1 órát pihentetem a hűtőben.
Lisztezett munkalapon 2-3 mm vékonyra nyújtom a tésztát, kiszaggatom, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütöm. Végül citromos-gyömbéres cukormázzal díszítettem.

Citromos - gyömbéres cukormáz:

1 tojás fehérje
10 dkg porcukor
1 evőkanál citromlé
1 teáskanálnyi frissen reszelt gyömbér leve

A tojásfehérjét habbá verem, hozzákeverem a cukrot, a citrom- és gyömbérlevet, majd további egy percig keverem.

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images