Szerintem ez egy roppant egyszerű, viszont nagyon különleges módja a lazac ízesítésének. A méz szinte "rákaramellizálódik" a halra...
Hozzávalók 2 főre:
2 szelet lazac
1 teáskanál koriandermag
2 evőkanál méz
2 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál citromlé
1 tk olaj
A koriandert pattogásig pirítom egy száraz serpenyőben, hagyom kihűlni, majd összetöröm. Összekeverem a máz hozzávalóit. Megkenem a lazac laposabbik oldalát, majd egy száraz, forró serpenyőbe teszem. 3-3 percig sütöm mindkét oldalát. Akkor a legjobb szerintem, ha a közepe rózsaszín marad. Egy tálra helyezem és lefedem.
A mázat a serpenyőbe öntöm, és 1 percig forralom. Tálaláskor megöntözöm vele a lazacot.
0 vélemény