ebéd
fűszer
kakukkfű
marha
ragu
sertés
tészta
vacsora
vadhús
Tésztában sült pecsenye, gombás raguval
Ez is egy tipikusan bonyolultnak tűnő étel, amit kevés energiával, egyszerűen, maximum egy óra alatt el lehet készíteni. Az ötletet a Wellington-bélszín adta...
Hozzávalók (2-3 főre):
vadmalac, vagy sertés szűzpecsenye ( 50 dkg)
vöröshagyma
30 dkg csiperke, vagy ha be tudunk szerezni, akkor bármilyen erdei gomba
paradicsompüré
A fűszerkéreghez és a fűszerezéshez:
só, bors
kakukkfű
borókabogyó (összezúzva)
zsálya
(babérlevél)
Nekem apukám révén adott volt egy fiatal vadmalac szűzpecsenyéje, ami helyett használhatunk sertés szüzet vagy esetleg a marha vesepecsenye vékonyabb részét.
Egy közepes fej vöröshagymából és 30 dkg csiperkegombából ragut főztem só, bors, pirospaprika, kakukkfű, borókabogyó, babérlevél és két evőkanál paradicsompüré hozzáadásával.
A húst fűszerkéreggel vontam be, majd mindkét oldalát 3-3 percig elősütöttem egy forró serpenyőben.
Mirelit leveles tésztát vettem - igen, lusta vagyok magam készíteni, de a boltokban is lehet jó minőségűt venni, szóval nyugodtan vegyétek azt ti is. Két lapot használtam fel. Az egyiket akkorára nyújtottam, hogy az őzgerinc formát ki tudjam bélelni, a másikat pedig úgy, hogy be tudjam fedni vele. Eközben a sütőt 180 fokra előmelegítettem. A kivajazott (!) formába helyezett alsó lapot 10 percig elősütöttem, majd rámertem a ragu felét. Belehelyeztem a korábban elősütött filét, amire a többi gombamártás került. A felső lap is rákerült és jól bebugyoláltam. Késsel apró lyukakat vágtam a tészta tetejére, majd a húsból kisült zsiradékkal megkentem. 25-30 percig sütöttem, ami alatt a tészta szép aranybarna lett.
Egy közepes fej vöröshagymából és 30 dkg csiperkegombából ragut főztem só, bors, pirospaprika, kakukkfű, borókabogyó, babérlevél és két evőkanál paradicsompüré hozzáadásával.
A húst fűszerkéreggel vontam be, majd mindkét oldalát 3-3 percig elősütöttem egy forró serpenyőben.
Mirelit leveles tésztát vettem - igen, lusta vagyok magam készíteni, de a boltokban is lehet jó minőségűt venni, szóval nyugodtan vegyétek azt ti is. Két lapot használtam fel. Az egyiket akkorára nyújtottam, hogy az őzgerinc formát ki tudjam bélelni, a másikat pedig úgy, hogy be tudjam fedni vele. Eközben a sütőt 180 fokra előmelegítettem. A kivajazott (!) formába helyezett alsó lapot 10 percig elősütöttem, majd rámertem a ragu felét. Belehelyeztem a korábban elősütött filét, amire a többi gombamártás került. A felső lap is rákerült és jól bebugyoláltam. Késsel apró lyukakat vágtam a tészta tetejére, majd a húsból kisült zsiradékkal megkentem. 25-30 percig sütöttem, ami alatt a tészta szép aranybarna lett.
Nem is kell hozzá köret, bőven elég a ropogósra sült tészta.
0 vélemény