Filemons Cream

Indiai töltött paprika



Az eredeti recept szerint ez az étel egy ú.n. tandúrkemencében készül. Ez egy hagyományos indiai eszköz, mely napon szárított agyagból készült. Egyszerű csonka kúp, alján szellőzőnyílással, amelyben fa- vagy faszéntüzet gyújtanak. Mivel nekem nincs ilyen kis kemencém, ezért egyszerűen csak sütőben szoktam megsütni, nyáron pedig alufóliába tekerve parázs fölött grillezve.
Szép nagy piros, sárga vagy zöld kaliforniai paprikákat használok. Egy főre egy paprikát számolok. (Ennél a receptnél a mennyiségeket 4 főre adom meg.) Levágom a tetejét, kiszedem a csutkáját és a paprika belsejét is kimagozom, a "kupakját" félrerakom.
Maszalát (fűszerkeveréket) készítek 


1 teáskanál (tk) római köményből, 
1-1 tk reszelt fokhagymából és 
reszelt gyömbérgyökérből, 
fél teáskanálnyi garam maszalából és 
egy csipetnyi őrölt csilipaprikából, plusz némi sóból. 
Tehetünk még hozzá apróra vágott friss chilit is, és pár csepp citromlevet.

Egy wokban kevés olajat forrósítok és a fűszereket pár másodpercig pirítom benne. Hozzáadok apróra vágott zöldségeket (pl. zöldborsó, kukorica, sárgarépa, zöldbab, ízlés szerint szinte bármit lehet). 5-10 percig párolom állandó kevergetés mellett. Egy evőkanál fenyőmagot vagy kesudiót és mazsolát, valamint egy marék juhtúrót szórok bele. Megtöltöm a paprikákat a keverékkel, ráteszem a kalapját, meglocsolom olajjal, majd a sütő legnagyobb hőfokán kb negyed óráig sütöm. Köretként adom indiai grillezett - sült húsokhoz, de önálló fogásként is megállja a helyét.

You Might Also Like

0 vélemény

Flickr Images